Stäng
N.C. Nielsen har tidigare gjort det omöjliga möjligt och den här gången har ingenjörerna hittat rätt formel till en reachstacker på den tyngre delen av skalan. Den nya tungviktaren konstruerades med utgångspunkt i en Konecranes 4545. Den har en egenvikt på 110 ton, en bredd på 4,90 meter, en längd med nedfälld bom på 15 meter och lyfter 152 ton på kroken. Hela maskinens geometri har ändrats med bl.a. en förstärkt bom så att den kan lyfta 15,40 meter upp i luften, den har fått höjd motvikt, större lyftcylinder, två meter höga däck och ett tillbakadraget landställ som gör det enkelt att komma nära det som ska lyftas.

– Det mesta på vår nya reachstacker har förstorats jämfört med tidigare. Det krävdes många beräkningar, testkonstruktioner och försök innan den blev färdig. Efter en mycket spännande utvecklingsprocess har våra ingenjörer lyckats hitta ”formeln” till vår nya reachstacker, berättar den tekniska direktören på N.C. Nielsen, Per Nielsen.

Shippingföretag, försörjningsbaser, hamnterminaler och vindkraftverkstillverkare kommer att kunna dra nytta av den flexibilitet som den nya reachstackern erbjuder. Reachstackern hanterar inte bara flera ton tunga lyft, utan är också en mycket mobil maskin som säkert, effektivt och lättmanövrerat kan lyfta och flytta föremål från en plats till en annan.

Förarbetet hos N.C. Nielsen pågår för fullt och man räknar med att leverera den första reachstackern i slutet av 2017. De specialbyggda reachstackerna monteras på fabriken i Balling och vi räknar med att sätta en mindre serie maskiner i produktion 2018 för att tillmötesgå det stigande behovet av extremt tunga lyft. Reachstackern kommer bl.a. att utmärka sig genom:

- egenvikt på 122 ton
- bredd på 4,90 meter
- förstärk bom så att den kan lyfta 15,40 meter på höjden
- ökad motvikt
- större lyftcylindrar
- tillbakadraget landställ

VILL DU VETA MER?

Vill du veta mera om vårt utbud av reachstackers så kontakta vår VD Poul B. Nielsen.