Stäng
Sedan början av 2017 har N.C. Nielsen varit återförsäljare av de helautomatiska Allison-transmissionerna i Danmark, på Färöarna och på Grönland. Det välrenommerade företaget Allison grundades i USA 1915 och har uppfunnit världens första kraftfulla och helautomatiska växellåda – och är globalt fortfarande ledande på området.

N.C. Nielsen erbjuder helautomatiska Allison-transmissioner som bl.a. finns monterade i lastbilar, bussar, grävmaskiner, terminaltraktorer och andra fordon. Redan idag kör Terberg YT-terminaltraktorer med Allison-transmissioner, så den avancerade teknologin är inte helt okänd för N.C. Nielsen.

Samarbetet mellan Allison och N.C. Nielsen är först och främst knutet till den service- och supportfunktion som N.C. Nielsen erbjuder alla sina kunder – bland annat genom de mer än 100 kompetenta servicemontörer som är ute på vägarna varje dag. En del av våra servicemontörer har blivit specialutbildade så att de kan utföra de avancerade serviceuppgifter som Allison-transmissioner kräver.

Läs mer om Allison här.