Vår nästa auktion startar tisdag den 25 juni och slutar torsdag den 27 juni 2024 - Gå till auktion

Stäng

N.C. NIELSENS HISTORIA SEDAN 1946

N.C. Nielsen har fått sitt namn efter sin grundare. Från början startade det hela med att Niels Christian Nielsen 1946 öppnade en bysmedja på samma adress i Balling där företaget finns idag. Som alla andra bysmedjor då låg fokus på att sko hästar och smida järnringar till hjul, men han kunde samtidigt se möjligheterna i det allt mer mekaniserade lantbruket. Företaget utökades efter hand med lantbruksmaskiner, betongblandare och liftar till traktorer.

1970 tog Niels Christian Nielsen ett steg som blev avgörande för att N.C. Nielsen skulle utvecklas från en lokal aktör till ett landstäckande företag. Han köpte två begagnade gaffeltruckar i Köpenhamn som snabbt kom i bruk och då visade den här maskintypens stora potential.

MILSTOLPAR I N.C. NIELSENS HISTORIA:

1973 – N.C. Nielsen tar över den danska agenturen för Linde gaffeltruckar. Niels Christian Nielsen står i spetsen för företaget tillsammans med sönerna Poul och Per Nielsen. Antal medarbetare: 7.

1986 – Filialen i Karlslunde på Själland öppnas. N.C. Nielsen erbjuder en landstäckande serviceorganisation. Antalet medarbetare har stigit till 44.

1996 – Systerbolaget Scantruck grundas med fokus på entreprenörsmaterial. Antalet medarbetare har stigit till 113.

2000 – Företaget tar över den danska agenturen för Terberg-terminaltraktorer.

2005 – Terberg-agenturen utökas till den svenska och norska marknaden. Terberg Scandinavia grundas.

2007 – Sortimentet utökades med SMV Konecranes. Antalet medarbetare har stigit till 183.

2012 – Ny försäljningsavdelning invigs som den senaste av en rad stora utvidgningar. Mer än 18 000 kvm är nu under tak och omfattar bl.a. Skandinaviens största showroom för fordon.  Övertar samma år agenturen för Combilift.

2014 – Heavy duty-maskiner får ett eget showroom.

2016 – Tillsammans med robotföretaget BILA grundar N.C. Nielsen företaget AGV Scandinavia som ska säkra en stark position på marknaden för förarlösa truckar.

2016 – N.C. Nielsen börjar samarbeta med tyska Scheuerle om försäljning av SPMT-trailers för tungt gods.

2017 – N.C. Nielsen blir officiell återförsäljare av det världskända varumärket Allison Transmission i Danmark, på Färöarna och på Grönland.

 

Företaget sysselsätter idag fler än 225 medarbetare och omsätter årligen mer än 650 miljoner kronor.

Vil du vide mere?

  • N.C. Nielsen Call-center
    N.C. Nielsen Call-center Huvudnummer
    Tlf. 031-536430