Stäng
Case I slutet av sommaren levererade N.C. Nielsen en fabriksny Konecranes F16-600C Liftace-gaffeltruck till Priess A/S i Vinderup. Den nya heavy duty-gaffeltrucken hanterar både flera sorters lyft och tyngre lyft som tidigare krävde flera av företagets maskiner. Det sker samtidigt som det västjylländska företaget har slimmat ner produktportföljen och nu satsar på transformatorstationer, teknikhus och solcellsmaster.

Priess A/S är ett traditionsrikt företag som grundades 1921 i Vinderup i Danmark. Sedan dess har företaget anpassat sig utifrån de skiftande marknadsvillkoren och tillverkat många olika slags produkter till infrastruktur, försörjning, gröna lösningar, trafik m.m. I dag har Priess A/S ungefär
150 medarbetare i Vinderup och fokuserar på kundanpassade ”Plug & Play”-tekniklösningar.

Den nya Konecranes F16-600C Liftace-gaffeltrucken speglar det strategiska fokuset på särskilt stora, färdigmonterade transformatorstationer och teknikhus. De ska transporteras ut och in genom de hårt trafikerade fabriksbyggnaderna i Vinderup, t.ex. när råhusen ska härdas under öppen himmel och de färdigmonterade husen ska placeras på väntande blockvagnar och fraktas till försörjningsföretag världen över.

– Vi behövde förnya vår truckflotta och byta ut några gamla truckar. Med den nye Konecranes ökar vi lyftkapaciteten till 16 ton, sparar minst 30 % bränsle och har fått en modern gaffeltruck med liten vändradie, riktigt bra utsikt, komfortpaket och extrautrustning som backkamera, vikt i gafflarna och radiosystem. Det tycker våra truckförare är jättebra, berättar Nicholas Andersen Scammell, underhållsansvarig på Priess A/S.

Den nya Konecranes kan flytta gafflarna i sidled, tornet kan lutas och den relativt tystgående trucken kör dessutom på slangfria däck för att undvika punkteringar. Komforten inne i hytten kan mäta sig med moderna personbilar eftersom den både har fjädrande säte, luftkonditionering, Bluetooth-radio, mugghållare och gott om förvaringsplats till scanner, mobil och diverse arbetspapper till dagens uppgifter.

– Konecranes är unik i heavy duty-kategorin. Vi blev inbjudna till N.C. Nielsen i Balling för att testa olika versioner och våra truckförare var helt sålda efteråt. Det fanns inga tvivel om att vi skulle köpa en Konecranes. Vi har samtidigt fått ett riktigt bra serviceavtal där N.C. Nielsen underhåller hela vår maskinpark. Vi räknar med att kunna optimera truckflottan ännu mer framöver baserat på det, berättar Nicholas Andersen Scammell, underhållsansvarig på Priess A/S.

Hos N.C. Nielsen är man glada för att Priess använder Konecranes-lösningen som är ett resultat av tät dialog och mångårigt samarbete mellan de två samarbetsparterna och de nya teknologiska möjligheterna med Konecranes:

– Den levererade Konecranes F16-600C Liftace-gaffeltrucken representerar en helt ny generation av högteknologiska heavy duty-maskiner. De är mycket flexibla, driftssäkra och bekväma. De kan löpande leverera stora mängder data för dokumentation både internt för underhåll och externt till förarna som t.ex. kan få veta precis vad godset väger så att de inte kör med överbelastning, berättar Jørgen Peter Lund, säljchef för heavy duty-maskiner på N.C. Nielsen.

 

Vill du veta mer?

Kontakta vort Heavy handling-team om du vill ha mer information