Stäng
Case Det går bra för Danish Crown-slakteriet i Sæby. En stadig ström av fläskkött ska skickas ut i världen och därför har N.C. Nielsen levererat ännu en Terberg YT 222 terminaltraktor som kan flytta lösa trailers på slakterigårdens hektiska utlämningsområde. Den nye Terberg YT 222 levererades på bara tre veckor och jobbar nu i par med en terminaltraktor som redan har använts i sex år.

Den fabriksnya Terberg YT 222 har anpassats till hanteringsprocessen hos Danish Crown. N.C. Nielsen har byggt om terminaltraktorn så att den har en låg sektion baktill och en anpassad bakskärm som passar slakteriets eget bocksystem. Det betyder att terminaltraktorn kan köra lösa släpvagnar till lastramperna där de kan stå själva och efter lastningen köra dem vidare till ett närliggande upphämtningsområde.

Terminaltraktorerna hos Danish Crown betjänar 15 lastramper. Från tidig morgon till sen kväll flyttar de släpvagnar på fabriksområdet och allmänna vägar mellan avdelningarna. Slakteriet i Sæby framställer varje dag 18 000 skinkor som körs ut direkt till de väntande kylbilarna. De fraktas sedan vidare till fryshus både in- och utrikes och många släpvagnar körs till containerterminalen i Aarhus för utskeppning.

 

– Vi har goda erfarenheter av våra Terberg terminaltraktorer. Vi fick den första terminaltraktorn för sex år sedan. Den har kört helt oproblematiskt och utan att gå sönder under hela den tiden. Därför var det ett enkelt val att göra igen. Vi har haft en bra dialog med N.C. Nielsen och på bara tre veckor byggde verkstaden i Balling om och levererade den nya Terberg terminaltraktorn. Det är riktigt imponerande, säger arbetsledaren Ole Aaberg från Danish Crown i Sæby.

De två Terberg terminaltraktorerna hos Danish Crown körs i skift av fem erfarna chaufförer som även kör gaffeltruckar på slakteriet. Som en del av processen var chaufförerna på företagsbesök på N.C. Nielsen i Balling för att testa den nya Terberg YT 222 terminaltraktorn, få demonstrationer av de senaste funktionerna i terminaltraktorn och lära sig tekniska finesser.

– Jag vill gärna framhäva hur bekväm en Terberg terminaltraktor är. När man sitter många timmar bakom ratten är det avgörande att arbetsmiljön i förarhytten är behaglig. Våra chaufförer kan njuta av förhandsuppvärmning, luftkonditionering, justerbart förarsäte, ergonomiska instrument, speglar och god utblick på alla sidor. Det är saker som gör skillnad under hektiska arbetsdagar, säger Ole Aaberg från Danish Crown. 

Hos N.C. Nielsen är man glada att ha kunnat hjälpa Danish Crown med en specialanpassad lösning på relativt kort tid:

– Hos Danish Crown var de mycket tydliga med vad de ville ha. Teknisk sett var uppgiften väldefinierad eftersom terminaltraktorn skulle passa mycket precist till det befintliga bocksystemet på slakteriet. Genom att sänka bakänden, välja rätt däcktyp och montera en särskild bakskärm kunde vi skapa rätt frigångshöjd för terminaltraktorn. Vi är glada att ha hittat en optimal lösning som möjliggör flexibel intern transport av släpvagnar, berättar försäljningschef Jørgen Peter Lund från N.C. Nielsen.

Vill du veta mer?

Kontakta vort Heavy handling team om du vill ha mer information