Stäng
N.C. Nielsen har utvecklat framtidens litiumjonbatterier. Du känner säker till litiumjonteknologin från bl.a. mobiltelefoner. Nu har samma teknologi nått andra eltekniska lösningar. Under de senaste åren har N.C. Nielsen själv utvecklat, testat och säkerhetsgodkänt en serie litiumjonbatterier. Den är nu redo att lanseras på marknaden och har en lång rad företagsmässiga fördelar. Vi är glada att ha tagit täten inom framtidens innovativa teknologi med tydligt fokus på effektivitet, färre kostnader, grön teknologi och större arbetsglädje i företagen.

Välj N.C. Nielsens litiumjonbatterier eftersom de:

  • minskar driftskostnaderna avsevärt
  • har en attraktiv återbetalningstid
  • har markant kortare laddningstid och även kan mellanladdas
  • har sex gånger länge livslängd
  • inte kräver något underhåll
  • är enkla att hantera enligt ”plug and play”-tanken
  • är grön teknologi – möjlighet till energisubventioner
  • har inbyggt BMS (Battery Management System)
  • har 5 års garanti
  • ger möjlighet att kartlägga laddningscyklerna

BÄTTRE EKONOMISKA RESULTAT MED FRAMTIDENS BATTERIER

De företagsmässiga fördelarna med våra litiumjonbatterier kan naturligtvis uttryckas i tal. Vi arbetar löpande med att sänka företags kostnader på alla plan. Här kommer framtidens batterier in i bilden eftersom de är en ytterligare kostnadsbesparing – levererad direkt till kunden utan dyra mellanled. De nya batterierna presterar helt enkelt bättre än traditionella blysyrabatterier – både vad gäller laddningstid, livslängd, driftskostnader och underhåll.

TJÄNA PENGAR PÅ BATTERIERNA

Ett litiumjonbatteris livslängd är upp till sex gånger längre än konventionella batterier. Den långa livslängden gör batteriet attraktivt vid kostnadsberäkningar eftersom det utklassar alla andra teknologier, vilket är ett tungt argument i beslutsprocessen. Litiumjonteknologin har nått ett utvecklingssteg där inköpspris, livslängd och driftskostnader har optimerats, vilket sänker företagets totala kostnadsnivå.

GRÖN TEKNOLOGI BETALAR SIG

Med den nya generationen litiumjonbatterier gör N.C. Nielsen samtidigt ett grönt avtryck inför framtiden. Liksom andra ansvarstagande företag fokuserar vi på grön teknologi där det företagsmässigt sett är förnuftigt och hjälper till att minska den total miljöpåverkan. Vi tar ett grönt steg i taget och utvecklar miljövänliga och hållbara lösningar.

Fördelarna med litiumjonbatterier är tydliga. De innehåller inte skadliga tungmetaller. De utnyttjar energin betydligt mycket effektivare. De är mindre och, sist men inte minst, kan bortskaffas mer miljövänligt än konventionella batterier.

FRÅN BÖRJAN UTVECKLADE TILL ELTRUCKAR OCH TERMINALTRAKTORER

Litiumjonbatterier från N.C. Nielsen utvecklades i första hand till våra ”egna” märken, t.ex.

Linde eltruck och Terberg-terminaltraktorer. Batterierna har redan visat att de kan användas i extrema arbetsmiljöer i lagerhallar, industrier och hamnar. De kan användas till i stort sett alla eldrivna truckar och andra fordon som används för intern logistik. Nu har tiden kommit att erbjuda teknologin till andra branscher och eldrivna produkter så att sammankopplade Logistic Trains, golfvagnar, nödströmsanläggningar, skepps- och vindkraftsindustrier kan dra nytta av den innovativa teknologin.

De nya batterierna har anpassats utifrån respektive produkt som sedan kan fungera mer kostnadseffektivt jämfört med tidigare. Hos N.C. Nielsen tillverkar vi skräddarsydda litiumjonbatterier från 12 volt och uppåt och mellan 150–1240 ampere. Alla batterier har ett inbyggt avancerat BMS-säkerhetssystem som skyddar cellerna i uppladdnings- och urladdningsfasen – och dessutom säkrar det batteriets optimala effekt.

PÅ TVÄRS ÖVER ALLA BRANSCHER

Vi levererar litiumjonbatterier till många sorters batteridrivna produkter:

Yachter och industriskepp, golf- och hotellbilar, park- och trädgårdsmaskiner, vindkraftverk, nödströmsanläggningar och gaffeltruckar – bara för att nämna några.

 

VILL DU VETA MER?

Har du blivit nyfiken på hur litiumjonbatterier från N.C. Nielsen kan bidra till att göra den dagliga driften hos er grönare? Kontakta våra experter på området och få mer information om fördelarna med att byta till litiumjon.