Vår nästa auktion startar tisdag den 25 juni och slutar torsdag den 27 juni 2024 - Gå till auktion

Stäng
N.C. Nielsen lanserar nu ”Terberg Approved”. Ett nytt begagnatkoncept med totalrenoverade Terberg-terminaltraktorer som är så gott som nya både in- och utvändigt.

Med Terberg Approved öppnar N.C. Nielsen nya möjligheter på marknaden för heavy duty-maskiner. I stället för nytt eller begagnat kan företag i framtiden välja ”begagnat, men så gott som nytt” och samtidigt sänka priset 40–45 % jämfört med nya Terberg-maskiner av motsvarande modell. Approved-konceptet bygger på Terberg-maskinernas välkända kvalitet och driftssäkerhet.

– Vi handplockar de bästa maskinerna med lågt antal driftstimmar och renoverar dem utifrån en noga fastställd plan. Det innebär bl.a. att alla slitna eller defekta delar byts ut, en genomgripande kvalitetskontroll av alla funktioner och komponenter plus en genomgripande renovering inifrån och ut. Resultatet är att maskinerna fungerar och ser ut som nya. Dessutom är priset 40–45 % lägre än en motsvarande ny Terberg YT-, RT- eller TT-modell, säger Jens Wøldiche, försäljnings- och marknadsföringschef hos N.C. Nielsen.

 

Ger nya möjligheter

Terberg Approved riktar sig till företag som vill ha hög driftssäkerhet och förarkomfort vid hantering av påhängsvagnar och andra former av tung logistik. Nu kan de önskemålen infrias, även om arbetsuppgifternas omfattning eller karaktär inte omedelbart rättfärdigar investeringen i en fabriksny maskin.
 

Dubbelkontroll av kvaliteten

Renoveringen av de begagnade Terberg-maskinerna görs av N.C. Nielsens mångåriga polska samarbetspartner som redan nu renoverar hundratals begagnade Linde-gaffeltruckar åt oss varje år. 

– Vi gör själva en avslutande kvalitetskontroll på vår verkstad där vi samtidigt gör trucken redo för besiktning och tar fram en översynsrapport som fungerar som en detaljerad varudeklaration av varje Approved-maskin, säger Jens Wøldiche.
 

Stort intresse även från utlandet

Förhandsintresset för N.C. Nielsens ”begagnat som nytt”-koncept har varit stort. De första Terberg Approved-maskinerna har redan levererats till danska företag och allt pekar på att konceptet även har internationell genomslagskraft.

– Även om Terberg Approved är helt nytt har vi redan skickat maskiner till återförsäljare i Tyskland, Italien och de baltiska länderna. De ser goda möjligheter att sälja vidare den här typen av maskiner på respektive marknader, berättar Lars Vernegaard.

VILL DU VETA MER?

Vill du veta mer om Terberg Approved-konceptet kan du kontakta Lars Vernegaard.