Stäng
Terberg har uppgraderat sin BC-terminaltraktor för växelflak (BC183) med en helt ny hytt, en steg V-certifierad motor och en lång rad förbättringar. Förutom standardmodellen finns även en helt elektrisk modell (BC202-EV) som lanserades 2020.

Terbergs terminaltraktor BC183 för växelflak visar vad den går för på distributionscentraler tack vare sin smidighet och lilla vändradie. Den nya, rymliga hytten är ergonomiskt utformad för att optimera arbetsförhållandena för föraren. Den förbättrade fjädringen gör hytten extra bekväm och joysticksreglagen är praktiskt placerade bredvid förarplatsen.

Förvaringsutrymmet ovanför huvudet och förvaringsfacken i den nya instrumentpanelen är lättillgängliga och mycket funktionella. De stora fönstren är lätt vinklade, vilket ger föraren utmärkt sikt i alla riktningar och förhindrar störande reflektioner.

 

Den bästa komfort

Terminaltraktorn kan hantera olika sorters växelflak och det finns flera alternativ för att ansluta dem. Som tillval kan BC-terminaltraktorer utrustas med en lyftande vändskiva för att hantera semitrailers och VBG-drag för att hantera släp med dragstång.
 

Enkel tillgång

Terberg har utformat terminaltraktorn för att ge servicetekniker ännu snabbare och enklare åtkomst till mekaniska och elektroniska komponenter. Det går exempelvis att ta bort eller sätta tillbaka hela instrumentpanelen på baranågra minuter. Det är även lätt att byta ut skydd, stötfångare och fönster om de har skadats. Den effektiva designen gör underhåll och reparationer både tids- och kostnadseffektivare.

Den nya elektronikarkitekturen baseras på CAN-buss och har stöd för framtida trådlösa uppdateringar. Med programvaran Terberg Connect kan användare samla in värdefulla driftsdata från fordonet för att optimera förvaltningen av flottan. På så sätt går det att spåra fordonsrörelser och schemalägga förebyggande underhåll för att maximera fordonens tillgänglighet.

Alla Terbergs terminaltraktorer går att inregistrera för körning på allmän väg, nu även BC183 och BC202-EV.

Vill du veta mer?