Stäng
Case N.C. Nielsen har levererat en fabriksny Konecranes SMV 16-1200 gaffeltruck till BOXIT i Risskov. Den nya muskelknutten jonglerar containrar på den hektiska terminalen och har ökat kapaciteten markant genom att stapla flera containrar på höjden och kunna lossa ankommande lastbilar med många olika containrar på rekordtid.

Den nya Konecranes gaffeltrucken vittnar om tillväxten hos BOXIT. Sedan 2003 har BOXIT följt med i tiden och erbjuder flexibla lösningar för förvaring, flyttning och mobilitet. BOXIT-konceptet rymmer alla former av self storage till både privat- och företagskunder och har flera tusen förrådsrum, finns på 11 platser runt om i Danmark och har dessutom två kontorshotell.

Container-delen såg dagens ljus år 2010 som en naturlig förlängning av den grundläggande företagsidén. Idag erbjuder företaget även uthyrning och försäljning av nya containers i storlekarna 10, 20 och 40 fot. Till det kommer en stor del kyl-och fryscontainrar och specialcontainrar med bl.a. sidodörrar, energipaket eller säkringar till fyrverkeribranschen.

– Vi har lyckats öka kapaciteten med minst 50 % här på containerplatsen i Risskov. Vi behövde tänka utanför boxen för att hitta rätt lösning, eftersom vi inte bara kunde utöka de fysiska ramarna. Vi valde därför att köpa en Konecranes SMV 16-1200 gaffeltruck vilket kommer att täcka vårt behov av containertransport en bra bit in i framtiden, säger Lars Bobjerg Juul, chef på BOXIT Container.

 

Effektiv containertransport

Containerområdet hos BOXIT i Risskov täcker ett område på ca 13 000 kvm och har en bra logistisk placering nära motorvägsnätet. Från Risskov kör företagets egna lastbilar ut i landet med de karaktäristiska BOXIT-containrarna på släpet. Det finns ingen tid att spilla när lastbilarna kommer in med nya containrar eller ska lossas med uthyrnings- eller försäljningscontainrar.

– Det måste gå snabbt när lastbilarna är inne. Vi lossar runt 50 containrar varje dag. Det tar inte många minuter med vår Konecranes gaffeltruck. Med sitt converter-system ger den en riktigt behaglig körupplevelse och jag vill dessutom framhäva förarkomforten med god sikt ut på alla sidor, oväntat tyst arbetsmiljö och gott om förvaringsplats i hytten, säger förmannen Kaj Gregersen, som dagligen själv sitter bakom ratten.
 

Bekväm körupplevelse

Som extrautrustning till den fabriksnya Konecranes gaffeltrucken har BOXIT valt rotorblinkers, LED-belysning och höjda sidospeglar så att föraren under körningen inte måste rikta blicken nedåt från den relativt höga sittpositionen. Inne i hytten finns dessutom en iPad-hållare så att det hela tiden går att följa med i orderflödet.

Konecranes-maskinen från N.C. Nielsen valdes efter en anbudsrunda där flera konkurrerande märken var med. Alla maskiner bedömdes, provkördes och räknades på och det var alltså N.C. Nielsen som till slut fick ordern, bl.a. eftersom BOXIT redan har en Linde H55 EVO på containerplatsen.

– Vi har haft en god dialog med N.C. Nielsen som är lyhörda för våra önskemål och reagerar snabbt på förfrågningar. Vi lägger stor vikt vid att det är ett välkänt truckmärke och att den tekniska kvaliteten är på topp. Själva körupplevelsen i Konecranes gaffeltrucken är också viktig eftersom vi tillbringar många timmar bakom ratten och hela tiden måste vara redo när containrarna ska hantera snabbt, avslutar Kaj Gregersen från BOXIT.

VILL DU VETA MER?

Kontakta Claus Lilleholt om du vill ha mer information om innehållet i det här pressmeddelandet.