Vår nästa auktion startar tisdag den 25 juni och slutar torsdag den 27 juni 2024 - Gå till auktion

Stäng
Case N.C. Nielsen har levererat en bättre begagnad Konecranes SMV 4535 reachstacker till Hirtshals Stevedore, som utökar sin maskinflotta för att kunna möta behoven från hamnens rederier, shippingföretaget och andra företag. De enorma maskinerna med en lyftkapacitet på 45 ton används dygnet runt och ska flexibelt flytta skeppsgods i den tunga änden av skalan.

Rätt lyftutrustning är a och o hos Hirtshals Stevedore som sedan starten 2008 har köpt tre terminaltraktorer, 19 Linde gaffeltruckar och nu en Konecranes SMV 4535 reachstacker från N.C. Nielsen. Flottan betjänas av 16 personer som arbetar i skift och används i hela hamnen för att transportera containrar, köra till egna fryshus och, inte minst, lyfta mycket tungt skeppsgods.

 

Tungt gods

Hirtshals hamn har blivit en knutpunkt på Nordjylland och det lägger ofta till skepp från Norge, Island och Färöarna där. Skeppen fraktar maskindelar, containrar, delar till vindkraftverk, trailers, transformatorstationer och mycket mer. Mängden gods ökar och tendensen är tydlig: godset blir allt tyngre, vilket ställer nya krav både på lyftutrustning, säkerhet och hantering:

– Vi behöver mycket kraftfulla maskiner som vanligen måste kunna hantera 35–40 ton eller mer. Vi använder samtidigt olika sorters specialutrustning som extra lyftredskap, kedjor och stroppar som snabbt ska monteras på maskinen när det brådskar. Det är avgörande för vårt företag att vi kan ställa om och utföra lyftuppgifterna medan skeppen ligger i hamn, berättar Uffe Nielsen, VD på Hirtshals Stevedore.
 

Förberedd Konecranes

Uffe Nielsen från Hirtshals Stevedore sonderar löpande marknaden utifrån lyftutrustning och hade haft ögonen öppna efter en Konecranes reachstacker med ett par tusen körtimmar bakom sig. Den hittade han hos N.C. Nielsen i Balling som, förutom fabriksnya maskiner, även erbjuder ett stort urval av nyare, iordninggjorda fordon:

– Jag är väl förtrogen med N.C. Nielsen efter att ha köpt våra terminaltraktorer och gaffeltruckar från dem. Därför var det inte konstigt att titta i den riktningen när det var dags för en reachstacker. Jag var i Balling för att titta närmare på Konecranes-maskinen som det till slut även blev. Den har levererats med bl.a. containerok och en specialgjord lyftanordning som gör det möjligt att lyfta även mycket komplicerat gods, berättar Uffe Nielsen från Hirtshals Stevedore.

Hos N.C. Nielsen är man väl förtrogen med de hårda kraven på reachstackers, terminaltraktorer och andra specialmaskiner. Här är det stort fokus på heavy handling-området med rådgivning, urval av både nya och begagnade maskiner samt rätt specialutrustning till uppgifterna:

Heavy handling-området utvecklas enormt mycket. Våra kunder efterfrågar i allt högre grad speciallösningar till många olika transportuppgifter. Terberg terminaltraktorer och Konecranes gaffeltruckar och reachstackers finns i många varianter och vi kan dessutom specialbygga reachstackers med lyftkapacitet på upp till 152 ton. Med ett stort urval av extrautrustning kan vi hitta lösningar på även de svåraste uppgifterna på hamnterminalerna, distributionscentralerna och industriföretagen, säger Jørgen Peter Lund, försäljningschef på N.C. Nielsen.

VILL DU VETA MER?

Kontakta Per, Håkan, Hans eller Angelica om du vill ha mer information om innehållet i det här pressmeddelandet.