Vår nästa auktion startar tisdag den 25 juni och slutar torsdag den 27 juni 2024 - Gå till auktion

Stäng
Startskottet på 2017 är också startskottet på ett nytt samarbete mellan Allison Transmission och N.C. Nielsen. Den sistnämnda har nämligen blivit officiell återförsäljare av de världskända och helautomatiska transmissionerna i Danmark, på Färöarna och på Grönland.

N.C. Nielsen ska framöver utföra service på de helautomatiska Allison-transmissionerna som finns monterade i lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner, terminaltraktorer och andra fordon. Redan idag kör Terberg YT-terminaltraktorer med Allison-transmissioner, så den avancerade teknologin är inte helt okänd för N.C. Nielsen.

En handfull av N.C. Nielsens egna servicemontörer (det finns 94 sådana runt om i landet) ska utbildas i att utföra full service på Allison-transmissionerna. Nu är de utvalda servicemontörerna i full färd med att lära sig teknologin så att de kan serva växellådor, kullager och ventiler, kontrollera kalibreringar, byta filter och mycket, mycket mer.

Just service- och supportfunktionen hos N.C. Nielsen var en utslagsgivande faktor under förhandlingarna mellan de två parterna. Både N.C. Nielsen och Allison Transmission är på marknaden kända för sin respektive höga servicenivå och kvalitetsmedvetenhet, så det var lätt att få ändarna att mötas.

– Vi har haft ett riktigt bra förhandlingsförlopp där båda parterna har fått god insyn i varandras verksamhet. Allison är ”state-of-the-art” inom helautomatiska transmissioner och med våra specialutbildade servicemontörer och vår kunskap om både intern och extern transport är vi väl rustade för uppgiften. Vi ser också samarbetet som en spännande möjlighet att utforska nya affärsområden, berättar Henrik Fischer, teknisk chef hos N.C. Nielsen.

VILL DU VETA MER?

Kontakta teknisk chef Henrik Fischer för mer information.