De nederländska Terberg-terminaltraktorerna har genom åren intagit en ledande position när det kommer till intern transport på hamnterminaler och distributionscentraler. Succén beror inte bara på de driftssäkra, pålitliga och effektiva maskinerna, utan också på att Terberg-terminaltraktorer bidrar till att stärka företagens övergripande ekonomi.

Idag fokuserar de flesta företagen på begreppet ”total ägandekostnad” (Total Cost of Ownership, TCO) vilket är summan av anskaffningskostnaden och de totala utgifterna under användningsperioden. Det betyder att man som beställare kan få ett lägre totalpris genom att titta på helheten något som gör inköp kostnadseffektivare sett över hela användningsperioden.

Hos N.C. Nielsen, som har levererat fler än tusen Terberg-terminaltraktorer sedan 2000, är TCO ett mycket välkänt begrepp. Det ingår i alla förhandlingar med kunderna, oavsett om det slutar med ett klassiskt köpeavtal eller ett leasingavtal som sträcker sig över en längre period. N.C. Nielsens kunder tittar noga på de här talen och de är en viktig del av deras beslutsunderlag.

– Våra kunder tittar detaljerat på talen och maskinernas totala livslängdsvärde. De vill vara säkra på att terminaltraktorerna uppfyller körbehoven och att de har maximal drifttid. Vidare tittar man på energiförbrukning, utgifter för service och underhåll samt det förväntade andrahandsvärdet, berättar Claus Lilleholt, produktchef på N.C. Nielsen A/S.

I det här sammanhanget får N.C. Nielsens kunder god hjälp av varumärket Terberg. Det är långt ifrån en tillfällighet att Terberg är marknadsledande i kategorin. I många år har Terberg satt den tekniska standarden för terminaltraktorer och på sin fabrik i nederländska Benschop forskar, utvecklar, konstruerar, producerar och testar Terberg-koncernen maskinerna.

– Terminaltraktorerna från Terberg går sällan sönder. De har utvecklats med välbeprövad, driftssäker och pålitlig teknologi. Det betyder lång drifttid, långa serviceintervall och massor med oproblematiska körtimmar. Samtidigt är N.C. Nielsen förpliktigad att ha 85 % av reservdelarna till Terberg-truckar på lager och vi kan därför komma med kort varsel om det mot förmodan skulle inträffa något, fortsätter Claus Lilleholt.

Utöver de tekniska egenskaperna och den låga bränsleförbrukningen har Terberg-terminaltraktorer blivit kända för sin höga förarkomfort i hytten med bl.a. ergonomiskt utformad förarplats, låg bullernivå och säker in- och utstigning. Allt det i kombination resulterar i att förarna blir mindre trötta och att det inträffar färre arbetsplatsolyckor med tillhörande kostnader.

VILL DU VETA MER?

Kontakta Claus Lilleholt, produktchef på N.C. Nielsen, om du vill ha mer information rörande innehållet i det här pressmeddelandet.

På nc-nielsen.se använder vi cookies för att förbättra användarupplevelsen.AccepteraLäs mer om vår användning av cookies